Activiteiten

Er zijn een aantal activiteiten die vanuit de vier verenigingen worden georganiseerd of die we gezamenlijk een warm hart toedragen. Dit zijn, onder andere, de volgende activiteiten. 

Masterclasses Christelijke Filosofie
Stichting Christelijke Filosofie organiseert samen met ChOOSE zes avonden waarin je kennismaakt met christelijke filosofie en na gaat denken over hoe wetenschap, geloof, professionaliteit en filosofie samengaan. De avonden zijn open voor iedereen, het is voor ons praktisch als je aangeeft wanneer je denkt te komen.

Veritas Forum
Het Veritas Forum is een open avond georganiseerd op de Universiteit Twente waar grote levensvragen worden behandeld vanuit verschillende levensbeschouwingen. Hierbij komen onderwerpen langs zoals het bestaan van een absolute moraal, het toepassen van euthanasie en het noodzaak van religie voor hoop. Op deze avonden worden gebruikelijk twee sprekers uitgenodigd die hun kijk hierop verdedigen, waaronder, in het verleden Gert-Jan Segers, Bert Keizer en Emanuel Rutten.

Op 28 november is een forum waarbij Dr. Gert-Jan Segers en Dr. Marijke Schotanus-Dijkstra in gesprek gaan over de relevantie van hoop in een samenleving waar de situatie soms hopeloos lijkt. Hierbij belichten zij dit thema vanuit christelijk en niet-christelijk perspectief, en wordt het publiek actief betrokken in het gesprek.

Broederweek
Ieder jaar wordt er een broederweek georganiseerd, waarin het broederschap tussen de vier verenigingen gevierd wordt met gezamenlijke activiteiten.

Dine with the Dutch
Internationale studenten die het leuk vinden om de Nederlandse cultuur en gastvrijheid te proeven, worden van harte uitgenodigd om eens mee te eten met christelijke studenten in Enschede.

Passion Week
Vanuit de samenwerking van vier christelijke studentenverenigingen kan actieve evangelisatie niet ontbreken. Om die reden wordt Passion Week Twente georganiseerd, waarbij middels laagdrempelige activiteiten de christelijke studentenverenigingen de niet-christelijke studenten iets van het evangelie zal gaan meegeven.

Christelijke Studentenvereniging Alpha

Navigators studentenvereniging Enschede

Reformatorische StudentenKring

Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente